Burgemeester Adana bezoekt Özgazi

De burgemeester van Adana Hüseyin Sözlü bezoekt Özgazi kaasmakerij in Etten-Leur. De burgemeester Hüseyin Sözlü en de delegatie van raadsleden komen uit de stad Adana. Deze stad is in het zuiden van Turkije en heeft meer dan 2 miljoen inwoners. Het bezoek staat in het teken om op meerdere vlakken samen te werken met Nederlandse bedrijven en overheden. En hebben als doel het verstevigen van de economie, werkgelegenheid en toerisme tussen Nederland en de stad Adana. 

Özgazi is dé specialist van fetakaas in Nederland. Ze produceren voor bijna 20 private label-houders fetakaas. Deze kaas worden over de hele wereld afgezet. De ambities zijn groot en het bedrijf gaat volgend jaar een verdere expansie van het bedrijf realiseren. De delegatie uit Adana krijgt een rondleiding in het bedrijf dat een volledig geautomatiseerd productieproces kent.

Burgemeester Hüseyin Sözlü: “Ik ben zeer onder de indruk dat er zo’n bedrijf te vinden is in Nederland. Bij Özgazi produceren ze dagelijk zo’n 50.000 kilo kaas. Het is een blijde verrassing voor ons. Je ziet dat de eigenaar Şerif Aktürk zeer vakkundig het werkt doet: innovatief en inventief. We zijn trots op ondernemers uit Turkije die bedrijven in Nederland hebben opgezet en succes hebben”.

foto 4

foto 3

foto 2

foto 5

foto 1