Voorzitter

baskan gurcuoglu

ir. Hikmet Gürcüoglu is voorzitter van HOTIAD. In 2003 trof hij als directeur/eigenaar van KOC Vleeswaren de eerste voorbereidingen voor HOTIAD. In 2004 was hij een van de oprichters.

“Ons eerste doel was om Turkse ondernemers van middelgrote en grote bedrijven in Nederland samen te brengen. Deze Turkse ondernemers vormen een kleine gemeenschap. Het idee was om via een landelijke ondernemingsvereniging ervaringen uit te wisselen en een krachtig netwerk te vormen. Zo is HOTIAD ontstaan.

Dat doel hebben we in tien jaar goed bereikt. De leden zijn er echt voor elkaar; er is een clubgeest ontstaan waarbij de leden zich mede verantwoordelijk voelen voor elkaar. Zoals je altijd vrienden nodig hebt, heb je ook zakelijke vriendschappen nodig die helpen om de beste strategische keuzes te maken. Steeds vaker ondernemen onze leden samen en investeren gezamenlijk. Juist omdat onze leden verschillende branches vertegenwoordigen, vullen ze elkaar aan. We zijn een krachtig netwerk met een sterke naam binnen de Turkse ondernemersgemeenschap in Nederland. Lid zijn, betekent dat je je horizon verruimt.

Nu we een krachtige netwerkorganisatie zijn, willen we onze maatschappelijke rol verder uitbreiden. Als rolmodel willen we jongeren en studenten laten zien dat je met hard werken en vertrouwen in jezelf succes kunt bereiken. Naast de introductie van onder andere studentenawards voor ambitieuze en beloftevolle studenten van Turkse afkomst in Nederland, investeren we in ideeën van jonge ondernemers. Als stimulans om hun onderneming te starten en een succes te laten worden.

Vanzelfsprekend blijven we activiteiten organiseren voor onze leden. Bij een deel van de activiteiten betrekken we nadrukkelijk de partner van de ondernemer. Op die manier bouwen we verder aan een krachtig HOTIAD dat het samen ondernemen verder bevordert en bijdraagt aan een goede naam van de Turkse ondernemers in Nederland of elders in Europa.” 

ir. Hikmet Gürcüoglu, voorzitter HOTIAD