Feestelijke Uitreiking HOTIAD Awards 2014

Inspirerende Finalisten van de HOTIAD Awards maken één ding duidelijk: “Geloof in jezelf en ga ervoor en vergeet daarbij niet waar je vandaan komt.” Ze zijn ambitieus en betrokken. De ondernemersorganisatie HOTIAD organiseerde voor de tweede keer een uitreiking met winnaars om trots op te zijn.  Dit jaar vond het plaats op 29 november in het ISALA Theater in Capelle aan den IJssel. Doordat er teveel aanmeldingen waren, is er een scherm geplaatst in de foyer zodat alle 650 gasten de feestelijke uitreikingsavond hebben kunnen volgen. De presentator Bukent Sevinç Aykın heeft de finalisten bekendgemaakt en ontving de sprekers Hikmet Gürcüoğlu, voorzitter HOTIAD en Sadık Arslan, Ambassadeur van de Republiek Turkije. Ook ontving ze diverse artiesten zoals Bahadir Özüşen- TRT zanger-, Funda Mujde, -cabaretier- en het Turkse Klassieke koor.

De jury 

De aangemelde kandidaten werden zonder voorselectie doorgestuurd naar de 9 jury leden. Hierna selecteerde elk jurylid binnen elke categorie de nummer 1, 2 en 3. Deze namen werden doorgestuurd naar de notaris. De notaris maakte aan de hand van deze uitslag een lijst van 3 genomineerden per categorie. De notaris stopte de winnaar in een envelop en verzegelde het. Tijdens de bekendmakingsavond zijn deze enveloppen geopend door de presentatrice.

Winnaars in vier categorieën 

De prijzen zijn gevallen in vier categorieën; student, ondernemer, sport en kunst & cultuur. Naast de eer en de eeuwige roem is er een geweldig geldbedrag aan de prijs gekoppeld. De prijs is een cheque t.w.v. €2.500,-.

Student: Mete Erdurcan

Mete heeft Europese Studies afgerond. Tevens heeft hij via een uitwisselingsprogramma gestudeerd aan de Staatsuniversiteit van Sint Petersburg in Rusland. Ook heeft hij stage gelopen bij het Diplomat Magazine. Zijn ambitie is om diplomaat te worden en zet zich in op alle fronten om zijn ambitie waar te maken. Zo heeft hij als Associate Publisher evenementen van het Diplomate Magazine georganiseerd en gecoördineerd, zoals de bijeenkomsten Taiwan Meet & GreetHungary Meet & Greet en Women Ambassador’s photoshoot.

Ondernemer: Evren Mahir Bal en Sedat Altuntaş

De compagnons Evren en Sedat zijn in 2005 gestart met het bedrijf Bescom Technology Solutions en zijn 10 jaar actief in Nederland, Duitsland, België en Turkije op het gebied van software systemen. Met WIFIM (hotspot) zijn ze actief op 500 plekken in Nederland en Turkije. Met dit systeem hebben ze binnen een jaar 40 miljoen weergaven kunnen realiseren via social media. De ambitie om wereldwijd uit te groeien tot een toonaangevend bedrijf binnen die sector.

Sport: Ceylan Avinal

Ceylan Avinal is 26 jaar, studente bedrijfskunde. Sinds haar vijfde rijdt ze paard. Ze heeft veel paarden opgeleid en getraind tot en met subtop, hoge dressuur niveau. Met haar eigen paard rijdt ze op het allerhoogste dressuurniveau; Grand Prix. Ze is de eerste Turkse amazone op dit topsportniveau. Haar deelname aan de grote finale 2014 van de internationale wedstrijd CD13 in Kapellen op Prix George was een groot succes. Tevens was dit het debuut van Turkije op internationaal niveau in Europa. Ceylan’s droom is om voor Turkije deel te nemen aan alle internationale kampioenschappen.

Kunst & Cultuur: Karsu Dönmez

Karsu is een multi-talent. Ze is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook componiste, arrangeur en tekstschrijver. Voor zowel haar debuutalbum Confession (2012) als voor nieuwe album Colors (2015) schreef Karsu bijna alle nummers zelf. Sinds haar jeugd speelt Karsu op lokale en internationale podia. Van het restaurant van haar vader, Kilim, tot in het Concertgebouw in Amsterdam, het North Sea Jazz Festival, het Istanbul Jazz Festival en – enkele malen al – in de legendarische Carnegie Hall in New York.

HOTIAD, 29 November 2015

Bekijk hieronder de foto’s van deze mooie avond.