’Turkse ondernemers zijn heel gedreven’

Kaasmakerij Özgazi is de grootste producent van fetakaas in Europa. Doorzetten en inventief zijn, het is zijn Turkse werkethos waarmee algemeen directeur Serif Aktürk (foto) zijn Nederlandse bedrijf groot maakte.

„Vierentwintig uur per dag ben ik bezig met het bedrijf”, zegt Aktürk.

De Turkse ondernemer sprokkelde geld bij elkaar om te kunnen studeren in Duitsland. Hij is gewend hard te werken en dat vertaalt zich naar een enorme inzet voor het bedrijf. „Turkse ondernemers zijn heel gedreven.”

Commercieel directeur Harry Kil ziet dit terug in de manier waarop zijn compagnon te werk gaat: „Hij is heel erg leergierig.”

Aztürk studeerde af als metaaldeskundige. Om meer te weten te komen over de zuivelindustrie reisde hij half Duitsland door.

serif akturk

Daarnaast bedenkt hij innovatieve oplossingen om de productie op te schroeven en de kosten laag te houden, volgens Kil. „Toen we twee machines moesten kopen, bekeek hij het ontwerp. Het bleek mogelijk om de taken te laten uitvoeren door één machine. Fabrikanten staan te kijken van zijn inventiviteit.”

Telegraaf.nl
24 juli 2015