Succesvolste Turkse Nederlanders Bekroond

02/06/2018

De Turks-Nederlandse ondernemersvereniging HOTIAD heeft de succesvolste Turkse Nederlanders in het zonnetje gezet. De zakenclub koos dit weekend de beste student, artiest, sportmens en jonge ondernemer van afgelopen jaar.

Dat gebeurde tijdens de jaarlijks terugkerende Hotiad Awards.

De succesvolste Turks-Nederlandse student is Hüseyin Şen geworden. Hij speelde een cruciale rol in het terugvinden van gestolen, dertiende-eeuwse islamitische manuscripten. De documenten waren vijftien jaar geleden uit een Turkse bibliotheek ontvreemd.

Geluidskunstenares Aylin Sezer is bekroond tot beste artiest en bij de KNVB bekende scheidsrechter Serdar Gözübüyük is de sportmens van het jaar onder Turkse Nederlanders geworden. Hij is de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland.

Het succes van de vrouwelijke ondernemer Nilgün Şahin is ook HOTIAD opgevallen, die in haar categorie is onderscheiden vanwege haar brede vrijwilligerswerk.

De prijsuitreiking in Capelle aan den IJssel is grootschalig bijgewoond door prominente Turks-Nederlandse zakenlieden, DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu en de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz.

“De Turks-Nederlandse gemeenschap hoort bij dit land. Blijf bijdragen aan Nederland. Leidt de nieuwe generatie zo op dat ze ook positief bijdragen aan dit land”, zei Ayyildiz in zijn toespraak.

HOTIAD-voorzitter en ingenieur Hikmet Gürcüoğlu wil dat het succes van Turken wordt gehoord. “We doorstaan moeilijke tijden waar sprake is van met name populisme en islamofobie. We zien ons als een cruciaal onderdeel van deze gemeenschap en willen samen problemen in Nederland oplossen. Wij beogen dat het succes van de Turkse gemeenschap wordt gehoord en delen dat. De tijden van bedroevende gastarbeidersverhalen is voorbij. Het volgende doel is het overtreffen van successen.”

Tunahan Kuzu zei dat met name jongeren meer zelfvertrouwen krijgen en gemotiveerd raken door soortgelijke initiatieven.

Het Turks Klassieke Muziek Koor zorgde voor de entertainment van de avond.

© Turksemedia.nl